Новини: Добре дошли във форума на https://18y.bg/ - Секс и Еротика - мнения, коментари и препоръки

Автор Тема: ПРАВИЛА НА ФОРУМА 18y.bg  (Прочетена 441 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Аdmin

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Публикации: 5
  • Karma: +0/-0
    • Профил
    • Твоето място за среща
ПРАВИЛА НА ФОРУМА 18y.bg
« -: ноември 28, 2019, 02:09:11 pm »
Правила на форума / 18y.bg /

1.Забранява се искането и даването на линкове към facebook и др. социални мрежи, както и опитите за заобикаляне на това правило с "небрежни" подсказки от типа на "търсете във фейсбук Ива Иванова!

1.1 Постовете трябва да са в съответния раздел. Потребителите трябва да прочетат правилата на форума, преди да публикуват.

1.2 Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни, дразнещи или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани.

1.3 Потребителите не би трябвало да се държат като "модератори в сянка". Ако потребител забележи нещо нередно, би могъл да се свърже за съдействие с Модератор или да докладва поста ( отговора, цитирането ).

1.4 Потребителите не трябва да забравят, че форумът е достъпен за разнообразна възрастова аудитория (малолетни). Постването (tag images) на порнографски снимки, текстове и др. са недопустими. Забранява се пускане на всякакви материали с детска порнография, зоофилия и всички, забранени от закона, сексуални извращения.

1.5 Потребителите трябва да имат предвид, че има и такива с по-бавна връзка. Използването на таговете () трябва да бъде съобразено, за да не се затрудняват потребителите с по-бавна връзка. Препоръчително е използването на thumbnails.

1.6 Желателно е, потребителите да постват във вид на "чист текст".
Не трябва да се използват голям брой emoticons, главни букви (постването с главни букви се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН), цветен текст, много пунктуации, повтарящи се символи (!!!, ????? и .....) в заглавието или в самия си пост, както и писане от този вид.

1.7 Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описателно.
Примери за лоши заглавия са:
Помогнете ми, Заклещих се, Имам проблем, HELP: PROBLEM, ПОМОООЩ!!!!!!, Molqvi kajete ......., nqkoi znae li... и т.н.
Пример за добри заглавия са:
Проблем: Не мога да се свържа с дадена обява, Въпрос: какво е мнението Ви за тази обява и т.н.

1.8 Спамът няма да бъде толериран в никакви случаи (спам - едносрични и повтарящи се постове, както и оф-топици), реклами, линкове към сайтове, в които се събират точки по referrals system, теми от рода на “лека нощ”, “добро утро”, "Диня vs. Пъпеш" и т.н. Забранява се цитирането на повече от два поста (т.нар. "цитат в цитата"), Up / Bump на теми (пускане на коментари в собствена или друга тема, целящи да "повдигнат" темата и да я направят актуална), нежелателно е и постването на нови мнения веднага след собствените - за тази цел има бутон "промени".

1.9 Строго се забранява пускането на всякакви материали, свързани с детско порно, зловреден софтуер или явни зверства и жестокости. При открити такива, се уведомява чрез e-mail, без да се пускат нови теми, или дадените проблеми да се посочват в други теми и постове.

1.10 Модераторите си запазват правото да променят или да махат постове по всяко време.
Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите.

1.11 Горните правила на форума са приложими и за личните съобщения. Злоупотребата със системата за ЛС (лични съобщения) може да доведе до предупреждение и/или до изключването на ЛС.

Препоръчително е да се пише грамотно, без пунктуационни и граматически грешки. Модераторите си запазват правото да премахват несъобразени с това изискване постове и теми по всяко време.


Това е български форум !

УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК, ПРАВИЛАТА ЗА ПИСАНЕ И ПОДБИРАЙТЕ ПРИЕМЛИВ НАЧИН НА ИЗРАЗЯВАНЕ !


1.12 Забранено е писането на латиница, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. Постове и теми, които нарушават правилото, ще бъдат изтривани.

1.13. Изрично се забранява пускането на теми и мнения с расистка насоченост, подклаждащи расова дискриминация, омраза и етническа нетолерантност, с явни зверства и жестокости в материалите в тях (видео, текст, линкове, препратки), както и теми, искащи подобни материали.

1.14. Потребители, които подклаждат спорове и насаждат неприязън към потребител или група потребители, подлежат на директен БАН. Същото правило важи и за потребители, които открито обиждат или изказват нецензурни изрази по отношение на потребител/модератор/администратор на форума.

1.15 КАТЕГОРИЧНО се забранява рекламата от всякакъв тип на територията на сайта(Покани за други сайтове, форуми, чатове; платени услуги; сайтове изискващи задължителна регистрация, сайтове за гласуване, системно пускане на линкове от други сайтове и т.н.).
Важи и за всички предлагани услуги - лични съобщения, директно в теми, форуми и т.н.

1.16. Забранено е пускането на теми, съдържащи само линкове, само картинки, както и такива, без съдържание и подробно описание за целта и предназначението на темата.

1.17. Забранено е ре-модерирането на поправени/цензурирани мнения.

2. Подписи

2.1 Подписите могат да съдържат до 5 реда (има ограничение от 255 символа) текст (малък или нормален шрифт) и/или една картинка. Размера на текста трябва да е между 9 и 12 (малък и нормален). Големината на картинката не трябва да е по-голяма от 60 Кб.
2.2 Текстът в подписа трябва да отговаря на същите условия както и този в самите постове (без emoticons, заплахи, обиди и др.)
2.3 При използване на линкове, трябва да се съобразявате с текстовите ограничения изложени по-горе. Линкове към дразнещи страници могат да бъдат махани. (pay2click сайтове, сайтове-игри, “скрити линкове”, линкове, водещи към зловредни страници)
2.4 Има ограничение за картинките в подписа от 60 mp височина. Ако картинката Ви е по-голяма, форумът автоматично ще я оразмери.
Ако картинката в подписа Ви "разтегля" форума, тя ще бъде премахната.

3. Аватари

3.1 Потребителите могат да използват аватари, не по-големи от 160 pixels / квадрат. Не се допуска използването на аватар, който вече принадлежи на друг потребител.
3.2 За аватарите важат същите условия както при постовете и подписите.
3.3 Потребители, които не спазват тези правила, могат да загубят правото си да използват аватар. Премахването е еднократно и завинаги.

4. Политика

4.1. Потребителите могат/биват предупреждавани. Под „предупреждение” се разбира 24 – часова рестрикция (т. нар. „модераторски бан”), писмено предупреждение от модератор/администратор в тема, ЛС, e-mail, или друг алтернативен начин за връзка.
4.2. Споренето с и/или обиждането на Модератор или Администратор по повод предупреждение е недопустимо (директна дузпа).
4.3. Потребители, които смятат че са несъобразно или некоректно предупредени трябва да се свържат с Модератор на група. Модераторът на група решава как да бъде решен даденият проблем и дава по-нататъшни указания. Последното мнение има Модератора на групата и те не трябва да бъдат търсени освен ако проблемът не е изключително важен.
4.4. Всеки опит да се заобиколи временният бан ще бъде последван с окончателен бан. Има се предвид ре-регистриране или влизане с друго име, смяна на IP и др.
4.5. Потребители, които системно нарушават политиката и добрия тон във форума, подлежат на окончателен бан (деактивация).
4.6. Ако потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази към други потребители, Модератор или Администратор - това ще доведе до постоянен и незабавен бан.

Ако при опит за влизане във форума получите съобщение:
Критична информация!
Вие сте изгонен от този форум!
Моля свържете се с администраторите за повече информация!

Ако до 24 часа след поставянето на бана, причината за него не е описана в горната тема, можете да се обърне към контакти.
Не забравяйте, че 24 часовият бан е модераторска рестрикция - предупреждение, която е за "по-леки" нарушения и не се описва в темата с бановете.
Забранява се пускане на теми и коментари, свързани с такива проблеми !

ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА:
1.   Заглавието да е четливо написано ( по възможност без смешни правописни грешки ).
2.   ЗАБРАНЕНО Е ДА СЕ ИСКАТ СНИМКОВИ ИЛИ ФИЛМОВИ МАТЕРИАЛИ, КОИТО СЪДЪРЖАТ:
   Детско порно (включително нудизъм или модели, които са под 18г. възраст)
   Секс с животни
   Секс между членове от семейството
   Изнасилване
3.   ВСИЧКИ ТЕМИ СЪС ЗАЯВКИ или линкове, КОИТО НЕ СА ПО ПРАВИЛАТА, ЩЕ БЪДАТ ЗАКЛЮЧВАНИ или изтривани.
4.   ПРИ ПОВТОРНА НЕКОРЕКТНА ЗАЯВКА НАРУШИТЕЛИТЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ БАН!
5.   ЗА ИСКАНЕ НА СНИМКИ ИЛИ ФИЛМИ СЪС ЗАБРАНЕНО СЪДЪРЖАНИЕ - НЕЗАБАВЕН БАН БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ !!!
6.   Eкипът на https://18y.bg/  си запазва правото да трие файлове и теми с линкове към снимки и видеофайлове, за които има данни или подозрение че са публикувани без съгласието на сниманите в тях лица.

 7. При пускане на тема в съответния раздел, потребителя се задължава да спази основните правила.
 8. Абсолютно се забранява пускането на мнения от други потребители в грешната тема /пускане на линкове, информация и т.н/. Всяко едно мнение ще бъде трито.     
 9. При корекция от страна на потребителя в рамките един час, темата остава отворена и всички останали мнения след момента на корекция се запазват.

Забранено е качването на материали в сайтове, от които получавате облаги и дивиденти (пари, гласове и т.н.)!  

https://18y.bg/orzld-gdpr
« Последна редакция: декември 20, 2019, 01:58:56 am от Аdmin »