КАК ДА РАЗБЕРА ДАЛИ ПАРТНЬОРЪТ МИ ИЗНЕВЕРЯВА?
  • Васил Кухарев
  • Коментари 0
  • 20 Jul 2024

Има различни признаци, по които може да забележите, дали партньора Ви изневерява, но преди да разнищим това, нека обясним за видовете изневери. Общоприето е, че има два вида изневери – емоционална и физическа. Когато говорим за тези два вида изневери, то всеки има различно мнение по въпроса.

Видове изневери

Емоционална

Емоционалната изневяра обикновено се случва, когато има разбиране от отсрещната страна. Тези взаимоотношения обикновено се изграждат във времето и започват като колеги и / или като приятели. Споделяте с тях ново заглавие на филм, обща песен, която сте чули заедно, или дори кафето, което харесвате.

Осъзнавате, че първият човек, с който искате да споделите за спора със съпруг (а) / партньор (ка) а, или разгорещен спор в работата – е той / тя. С течение на времето взаимоотношенията може да се задълбочат, към нещо по сериозно.

Някои партньори могат да понесат такава изневяра, тъй като не е имало физически контакт. Други пък смятат, че подобна емоционална изневяра, е начин за възстановяване, на отдавна изстинали сексуални отношения. Трети пък са на мнение, че това е по лошо от физическата изневяра, тъй като има намесени чувства, което ги навежда към мисълта, че магията между двойката отдавна се е загубила.

Физическа

Тази изневяра може да е продължението от емоционалната. Повечето мъже гледат на този вид изневяра, като тласък на егото си, докато при дамите обикновено, това е породено от самота или чувство да завладееш друг мъж. Като цяло, физическите акт за жената, по често е свързан с чувства, и често започва с емоционалната изневяра. Докато при мъжа това не е задължително. Физическата изневяра, обикновено се предизвиква от визуално привличане, или сексуален нагон.

Също така физическата изневяра, мое да се погледне и от друга гледна точка. Еднодневна афера. Има хора, които са склони да приемат този факт, като са наясно, че няма чувства, и това никога няма да се повтори. Но други пък са доста крайни, и не толерират подобен тип похотливост, понеже е имало физическа връзка, и биват отвратени да споделят един и същи партньор с някой друг.

Признаци за изневяра

Споделените по-долу признаци, са като цяло. Но това зависи и от поведението на партньора Ви.

1. Вътрешно чувство.
2. Промени в работния график, работа до късно и много по-често, вечеря с колеги, събирания и пътувания в чужбина и т.н.
3. Започва да се мотае много повече с приятели, които дори и не познавате.
4. Усещате студенина и отдалечаване от Вас, няма желание да сподели почивния си ден, не говорите много.
5. Прекалено е зает, за разговор по телефона с Вас, не отговаря на съобщенията Ви.
6. Когато говори с Вас, чете съобщения на телефона и се усмихва, отклонява вниманието си от Вас.
7. Вече е поставил парола на телефона или лаптопа си.
8. Държи извлеченията на банковите си сметки далеч от Вас.
9. Дава странна причина, да не носи сватбената халка повече.
10. Играта в спалнята, все по често започва да е мираж.
11. Все по често няма време за Вас.
12. Взема си душ веднага щом се прибере.
13. Мирише на непознат парфюм.
14. Внезапно проявява интерес към външния Ви вид, като прическа, дрехи, обувки и т.н.
15. Прави дребни забележки, и се хваща за най-малкото без никаква причина.
16. Изключва екрана на компютъра винаги, когато сте наблизо.
17. Започва често да споменава за друг човек.
18. Промяна в настроението. Единият ден е грижовен и любящ, на следващият ден е студен и безразличен.
19. Получава странни обаждания, на които не говори, или заявява, че е грешка.

Последици

Ако забележите признаците по-горе и подозирате, че партньорът ви изневерява, какво ще направите? Никой не желае да попадне в подобна ситуация. Когато хванете партньора си в изневяра, бъдете разумни. Говорете с него по начин, по който да Ви разбере. Опитайте се да намерите причината защо е започнал да прелюбодейства, за да може да решите проблема и връзката Ви да продължи.

Както споменахме по-горе, има два типа изневери: емоционални и физически.

Ако партньорът ви има емоционална връзка, важно е да разговаряте с него, преди тя да се превърне във физическа. Опитайте се да разберете причините за тази афера. Може би е нещо, което не сте опитали до сега, или пък прекалено често повтаряте едни и същи игри в секса. Дали не сте били прекалено критични към мислите или действията на партньора си? Или сте пренебрегвали Вашата връзка в определено време, и той се е почувствал самотен?

Можете ли да се справите с проблема?

Ако партньора Ви е готов да прекрати своята афера, а Вие сте готови да простите, и да продължите заедно напред, като работите по обстойно върху взаимоотношенията си, и най-вече комуникирате помежду си. За мнозина физическата изневяра е непростима, и връзката трябва да приключи. Но ако решите да продължите, е задължително двойката да премине през консултации, за да може връзката отново да се укрепи.

Определено не би помогнало, ако връзката бъде продължена с много обвинения, подозрения, наранявания и мъка.

По горе написаното се отнася и за двата пола, така че никой не може да бъде застраховани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *