Продължете към съдържанието
Начало » Блог » Пълен наръчник за орален секс

Пълен наръчник за орален секс

Оралният секс е изключителен с главно „О“. Оралният секс е любимият път на много хора, търсещи удоволствие, към фойерверките – това е актът, при който правиш любов (или поне похот) с нечии части под пояса с помощта на устата си.

Но ако за първи път опитвате този сексуален език, може да се чудите дали го правите правилно. Въпреки че няма правилен или грешен начин за изпитване на удоволствие, стига да е по взаимно съгласие и всички партньори да се уважават взаимно, никога не вреди да се снабдите с някои съвети и трикове от експерти.

Готови ли сте да се потопите с главата напред в тънкостите на добрия орален секс? Не търсете повече пълното ръководство за това как да правите кунилингус, фелацио и аналгингус. Плюс всичко, което трябва да знаете за максималното усещане и безопасност едновременно.

Какво точно представлява оралният секс?

Оралният секс е широко понятие за всякакво стимулиране на гениталиите или ануса с която и да е част на устата, включително езика, устните, гърлото или зъбите. Това е сексуално преживяване, при което устата се използва върху или около гениталиите с цел да се достави удоволствие„, казва сексуалният педагог Марла Рене Стюарт, собственик на Velvet Lips, компания за сексуално образование и сексшоп, съосновател на Sex Down South, годишна конференция за секс и сексуалност в Атланта, и съавтор на The Ultimate Guide to Seduction and Foreplay.

Преди да попитате: Да, оралният секс е секс! „Много хора са научили остарялото и неточно определение за секс, според което сексът е само влизане на пениса във вагината“, казва брачният и семеен терапевт Рейчъл Райт, която специализира в областта на сексуалната терапия. Но всъщност сексът е всеки значим акт на удоволствие включително и оралното удоволствие.

Ползите от оралния секс

Извършването на орален секс може да възпламени някого като ключ за осветление, да го доведе до оргазъм или просто да му позволи да изпита ново физическо усещане, казва сексуалният педагог Джиджи Енгъл.

Но не се заблуждавайте: Оралният секс не е горещ само за получаване той може да бъде горещ и за даване. Като за начало, карате някого, когото обичате (или поне обичате да се чукате), да се чувства добре, което може да доведе до интимност, обяснява сексуалният педагог Сира Дейсач, собственик на Early to Bed, секс магазин с образователна насоченост в Чикаго, който предлага семинари като Sex Toys, Partnered Sex и Orgasms for Everyone.

Да накараш някой друг да изпита удоволствие може да бъде емоционално и психически възбуждащо, казва тя. Въпреки че стимулирането на някой друг с уста не стимулира директно горещите точки, насочени към гениталиите, то стимулира ума ви, което може да бъде също толкова силно.

За хората с афинитет към BDSM, включващ както услуги, така и господство, оралният секс също предлага възможност да се почувствате така, сякаш контролирате удоволствието на партньора си, или сякаш това е акт на услуга, като и двете могат да бъдат много горещи, казва Енгъл.

Безопасността на първо място

Има вероятност да сте чували за потенциалните рискове от проникващата игра (а именно нежелана бременност и предаване на полово предавани болести). Макар че оралният секс сам по себе си не може да доведе до бременност, по време на орален контакт може да се предаде полово предавана инфекция и в двете посоки от гениталиите към устата или от устата към гениталиите, казва др Шияма Матюс, акушергинеколог от Плейнсбъро, Ню Джърси.

Сред полово предаваните инфекции, които могат да се предадат от устата към гениталиите или ануса и обратно, са херпес, сифилис, човешки папиломен вирус (HPV), хламидия, гонорея и човешки имунодефицитен вирус (HIV), казва тя. Други експерти твърдят, че трихомониазата също може да се предава.

За да намалите риска от предаване на полово предавани инфекции по време на орален секс, трябва да следвате същите насоки, които използвате за предпазване по време на проникващ секс, казва д-р Матюс. Правете си често тестове, говорете с потенциалните си приятели за актуалния им статус на полово предавани болести и използвайте бариера – презерватив или стоматологична дамга, за да намалите риска от предаване на полово предавани болести.

По-конкретно: Ако правите орален секс, трябва да се изследвате за генитални, орални и анални СПИ, за да имате пълна представа за сексуалното си здраве„, казва д-р Матюс. (FTR: Изследването за орални полово предавани болести е безболезнен процес, който обикновено включва ненатрапчив орален тампон, както и проба от урина или кръв, добавя тя).

Също така е добре да избягвате орален секс, когато имате порязвания, рани, мехури или нежни места в устата или около нея – предлага д-р Матюс, който отбелязва, че всички тези фактори увеличават риска от предаване на полово предавани болести. Наистина, независимо дали става дума за студена рана (известна още като орален херпес) или за рана от рак (афтозни язви), е разумно устата ви да не се насочва на юг – първото може да се предаде на получателя, а второто ще бъде направо болезнено за даващия.

И не е нужно да споменаваме, че емоционалната безопасност също е необходима част от всяко приятно сексуално преживяване. Така че, както и при всеки друг вид секс, оралният секс изисква активно и постоянно съгласие. Въпросът Мога ли да сляза върху теб? или Искаш ли да те опитам? може да ви помогне да разберете дали партньорът/партньорката ви иска да получава орална любов. Ако получите нещо различно от ентусиазирано Y-E-S, нямате съгласие.

Най-често срещаните въпроси за орален секс, на които сте отговорили

Ако планирате да подарите или да получите орален секс, вероятно главата ви е пълна с още повече въпроси. Подолу ще намерите отговорите на всички често задавани въпроси, свързани с оралния секс.

  1. Какъв е вкусът и мирисът на гениталиите? – Макар че вулвата може да има флорален дизайн (като картините на Джорджия О’Кийф), гениталите нямат естествено флорален вкус или аромат. Казано по-просто, „гениталиите имат вкус и мирис на гениталии„, казва д-р Дебра Лайно, сертифициран от AASECT сексуален педагог, клиничен сексолог и терапевт на взаимоотношенията, базиран в Делауеър. Често срещани прилагателни за вкуса на гениталиите са: безвкусен, без аромат, мускусен, месен, меден, солен и горчив.
  2. Ще се появят ли косъмчета в зъбите ми? – „Моделите на косата могат да варират при различните хора в зависимост от личните им предпочитания“. Възможно е да има коса, да няма коса или да има малко коса.“ Ако има косми, е нормално те да се освободят в устата ви или да заседнат между зъбите ви. Ако това се случи, нищо страшно! Просто отделете малко време, за да я отстраните, преди да продължите.
  3. Как да разбера дали оралният секс ще ми хареса? – Можете да използвате информация за другите секси действия, които харесвате, за да разберете дали оралният секс ви допада. Например, ако ви харесва хлъзгавото усещане на пръстите ви върху вулвата, когато се смазвате по време на мастурбация, има голяма вероятност да ви хареса и хлъзгавото усещане при орален секс. По същия начин, ако ви харесват играчките за моделиране на орален секс, опитайте орален секс. В тази връзка: Един от начините да изследвате усещането за орален секс, ако нямате партньор за удоволствие, е да използвате играчка за засмукване на въздух с много лубрикант на водна основа.
  4. Кои са най-добрите позиции за орален секс?Наистина има повече конфигурации на тялото за правене и приемане на орален секс, отколкото техники с езика. (Много!) Мисионерът обаче е добра първа спирка. Когато получателят лежи по гръб, а даващият е между краката му (или е коленичил в края на леглото), това дава възможност за контакт с очите, стимулиране на гърдите, игра с ръце и усещане за интимност. Ако правите орално-анален секс, просто подпрете възглавница под бедрата на получателя, за да улесните достъпа до аналния му вход.
  5. Можете ли да правите орален секс с човек, който има менструация?Да, напълно безопасно е да правите кунилингус на някого, когато има менструация. Все пак имайте предвид, че кръвта е една от телесните течности, които могат да пренасят някои полово предавани инфекции при лица, които са положителни за тях обяснява др Матюс. Например ХИВ, хламидия, гонорея, хепатит В и сифилис също могат да се предават по кръвен път.

Орален секс върху вулвата

Оралният секс върху вулвата се нарича с много имена. Независимо как го наричате обаче, потенциалът му за удоволствие е огромен.

Всъщност това може да е най-приятният сексуален акт за хората с вулва, твърди Енгъл. Клиторът е епицентърът на удоволствието за повечето притежатели на вулва, обяснява тя. Тъй като оралният секс обикновено фокусира стимулацията върху клитора, много притежатели на вулва го намират за найлесния начин да изпитат удоволствие и да получат оргазъм.

Но вместо да бързате от „Здравей!“ до „Език в дупката“, започнете бавно, като отделите време да възбудите партньора си така, както бихте могли да го направите преди всеки друг сексуален акт – предлага Енгъл.

Целуването по устата, гледането в очите, пощипването на зърната и хващането на седалището например могат да ви помогнат бавно да увеличите температурата. „Ако сте били с този човек преди, дразнете негениталните ерогенни зони, за които знаете, че обичат да бъдат дразнени, за да започнете“, казва тя.

Когато най-накрая стигнете до вулвата, продължете с бавния и мек подход. Нивата на допамин (хормонът на доброто настроение) са по-високи по време на очакването на удоволствие, отколкото когато действително получавате удоволствие, казва д-р Джес О’Райли, водеща на подкаста @SexWithDrJess, в интервю за Women’s Health. Така че, въпреки че може да ви се струва, че измъчвате партньора си, всъщност му давате точно това, което иска.

Можете също така да опитате да докоснете с език вътрешните и външните срамни устни, външната луковица на клитора и качулката на клитора. Клиторната качулка, която е кожната обвивка, покриваща айсберга на удоволствието, може да бъде особено забавна за галене при хора, чиито клитори са по-чувствителни, но които все пак искат да си поиграят, казва тя.

Орален секс върху пенис

Когато оралният секс се прави върху пенис, той традиционно се нарича фелацио. В разговорната реч това е известно като правене на свирка. Въпреки че порнографията може да ви накара да повярвате, фелациото е нещо много повече от това пенисът да се вкара дълбоко в устата на някого и да се спусне в гърлото му (това е специфичен вид фелацио, известен като дълбоко гърло).

Фелациото може да включва и използване на езика за обхождане на ствола или за стимулиране на нервните окончания на върха на пениса, казва Лайно. Можете също така да опитате да смучете странично по дължината на вала, казва тя.

Макар че възможностите са много, не е задължително устата ви да върши цялата работа по време на орален секс. (Уф.) Препоръчва се да намажете ръцете си с ядлив лубрикант, например кокосово масло, след което да сложите юмруците си един върху друг. Можете да засмучете горната част на пениса, докато въртите ръцете си с кръгови движения върху ствола на пениса, обяснява тя. Можете също така да добавите вибриращ пръстен, пръчка или гладилка, за да дадете почивка на устата си.

Имайте предвид, че техниките, които използвате по време на орален секс с обрязан пенис, са подобни на тези, които използвате с необрязан пенис. Необрязаният пенис има препуциум прибираща се кожна обвивка, която покрива главичката докато обрязаният няма такъв. Когато някой необрязан пенис е възбуден, тази обвивка естествено се спуска надолу, разкривайки главичката под нея.

По принцип хората с непокътната препуциумна кожа имат по-чувствителен връх от тези, които нямат, поради факта, че главичката им не е в ежедневен контакт с дънки и бельо, например. Така че, въпреки че нежните движения с устата винаги са добра отправна точка, нежността е особено важна при необрязаните хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *